- Totalt 0 kr
 
4-8pers
500 g           Lyxräkor, art nr 2025
2 st              mozzarellaostar eller Tallegio
2 st              vitlöksklyftor
8 st              basilikablad, färsk
1 dl              olivolja, fin
3 st              tomater, endast köttet, ej kärnhuset.
2 st              skivade äpplen, m skal
                    citronpeppar/svartpeppar
3-4 msk        balsamvinäger
3 msk           florsocker
                    ruccola & färsk spenat
Mixa vitlöken och basilikan i oljan, smaksätt med peppar.
Blanda balsamvinäger och florsocker och rör ned äpplena, låt stå ca 30 min, sila av.
Blanda räkor i oljan och låt det stå och dra 30 min.
Tärna eller riv isär osten och blanda i försiktigt med äpplen, räkor, tomat, lägg upp på bädd av ruccola och färsk spenat.
Servera räksalladen på en blandad salladsbädd tillsammans med ett gott bröd

