- 0 kr
Kanongott recept på vinkokta musslor. Ät rätten som en soppa, eller kanske blanda upp den med lite pasta. Glöm inte att köpa ett nybakt bröd till – annars får ni aldrig upp den sista droppen av härligheten.
Ingredienser:
1 msk smör
1 finhackad schalottenlök (eller 1 liten gul lök)
2 krossade vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
1 burk (0,7 liter) musseljuice
1 kg förkokta frysta musslor
½ dl torrt vitt vin
½ dl hackad persilja
Gör så här: Smält smör i en stor kastrull (bränn det inte). Fräs lök och vitlök försiktigt så att de blir genomskinliga till färgen. Vrid upp värmen ett snäpp och tillsätt grädde samt musseljuice. Koka upp och reducera till krämigare konsistens. Tillsätt vinet och koka ihop. Lägg i de frysta musslorna (de skall inte tinas före tillagning). Tag kastrullen från plattan när det kokat upp. Tillsätt hackad persilja. Servera med ett gott bröd.
Tips: Innan ni tillsätter musslorna så har ni möjlighet att reducera buljongen till önskad konsistens. Tillsätt lite extra vispgrädde och koka ner den ordentligt. Vips så har ni gjort en fantastisk pastasås!
Smaklig måltid önskar Godfisk!