- 0 kr
4 port
4 st laxfilé (art nr 2010)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl creme fraiché tomat & basilika
ca 800 g av grönsaker & rotfrukter, delade
50 g flytande margarin
1 eller 2 vitlöksklyftor
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg dina delade grönsaker och rotfrukter i en ugnsfast form. Salta dessa lite om du vill men det är inte nödvändigt
Här kan du välja om du vill blanda i klyftad potatis eller om du hellre kokar och har vid sidan av
Blanda flytande margarin med pressad vitlök, häll det över grönsakerna och blanda ordentligt
Ställ in längst ner i ugnen och stek i 20 minuter (tiden beror såklart på hur stora eller små bitar du valt att göra), de ska inte vara riktigt klara efter denna tid
Salta och peppra laxen
Tag ut grönsakerna och lägg laxen ovanpå dem, ställ tillbaka in i ugnen i ytterligare 10-15 min (beroende på laxstorlek)
Medan du väntar på att laxen ska bli klar häller du creme fraiché i en gryta och värmer upp det på låg temperatur, på så vis blir det en sås av det hela. Har man inte lust eller tid kan man ju servera den kall också
Häll såsen över laxen eller servera vid sidan av, klart!