- 0 kr
5 p
0,75 kg Kapkummelfilé (art nr 2065)
5 st Baconskivor
Rulla en filé med bacon runt. Krydda med lite timjan. Bacon står för sältan.
Ugnstekt i ugn 225 gr C till en innertemp på 56 gr C.
Soya & balsamvinägersås
50 g smör
3,75 dl kalvfond
1,25 dl Kinasoya
1,25 dl Balsamvinäger
0,75 msk tomatpuré
0,75 hk Rotfrukter, strimlade
½ st gula lökar
timjan, lagerblad, krossad vitpeppar
Fräs grönsakerna i smöret. en liten stund. Låt tomatpurén fräsa med någon minut
Slå på kalvfond, balsamvinäger, soya och kryddorna. Låt koka till ca 3 dl återstår. Sila av grönsakerna. Red av med maizena till en simmig sky, strax före servering kan om så önskas smör röras ned i såsen .
Grönsaksfräs
100 g Sockerärtor
100 g Minimajs
50 g Zucchini, i bitar
1 st Vitlöksklyftor, tunt skivade
100 g Körsbärstomater
1/4 tsk Timjan Olivolja
Fräs grönsakerna i olivoljan. Tillsätt tomaterna sist.
Servera med grönsaker och rödvinssås, samt gratinerade potatismostoppar, ris eller krämig risotto .